Брокери пак пуснаха за продажба имота 11,5 дка на метри от Гребната база, цената е 700 хил. евро

Автор: TrafficNews 3040
Брокери пак пуснаха за продажба имота 11,5 дка на метри от Гребната база, цената е 700 хил. евро

Брокери отново пуснаха за продажба имота от 11,5 дка, който се намира на метри от Гребната база.  В сайтовете за продажба се вижда, че парцелът, който Община Пловдив смяташе да купи за Втория гребен канал, отново е не тезгяха, като цената му е намалена до 700 000 евро.

Парцелът  се намира между Гребната база и река Марица, като буквално граничи с пешеходната алея на Гребната база,а върху него има сериозна дървесна растителност.

Теренът е собственост на "Пловдив Рийч", управляваната от британеца Филип Хауърд. Тя бе в активите на британското дружество „Люис Чарлс  - София Пропърти Фънд България”, което през 2006-а година направи голяма заявка за силно присъствие на български имотен пазар, като се говореше за инвестиции от над 50 млн. паунда.  След това обаче дружеството затъна в дългове и бе обявено в ликвидация.

През 2019 година Община Пловдив и частната фирма се бяха договорили за продажба на имота срещу 1,345 млн. лева, но така и не се стигна до сделката. След това брокери го продаваха за 750 хил. евро, но обявата бе свалена по-късно.

В новата обява за продажба е записано:

„Имотът е урегулиран, с начин на трайно предназначение: за друг вид застрояване; нискоетажно жилищно свободно застрояване. Предвиждане по стар ПУП: 'За Спортно Атрактивно селище'“.

Това означава, че върху него може да се построи хотел или друг тип развлекателно съоръжение, ако има влязъл в сила ПУП преди промяната на ОУП.

В новия Общ устройствен план, целият имот попада в Зона за озеленяване. Това означава, че Община Пловдив може да отчужди имота, без собствениците на терена да имат претенции за това. Цената следва да бъде и по-ниска. Ако някой купи имота, то не може да смени предназначението на друго, освен за озеленяване, което значи, че няма да може и да строи върху него.

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина