Ботев удари Локо с 2:0 на Лаута в Битката за Пловдив. Така жълто-черните взеха реванш за загубата си с 0:1 в Коматево в първата среща между двата тима за сезона. С гол шедьовър се отличи звездата на канарчетата Тодор Неделев, който вкара второто попадение с ювелирен прехвърлящ удар почти от центъра. Двата тима изиграха динамичен мач с интересни моменти, домакините също имаха своите шансове, но като цяло сме гледали и по-качествени дербита. В началото на второто полувреме Неделев центрира от корнер отляво, Кристиян Димитров се извиси и с глава забоде топката в мрежата. В 67-та минута Неделев направи 2:0 с невероятен далечен прехвърлящ удар почти от центъра, който изненада излезлия напред Луков.

Канарчетата започнаха по-активно и в 5-та минута Балтанов стреля, но вратарят на домакините Луков спаси. Жълто-черните повече владееха топката и създаваха впечатление за териториален и игрови превес, но черно-белите контраатакуваха бързо и опростено. В 22-та минута Аралица проби страхотно през центъра, преодолявайки трима от гостите, излезе сам срещу Кайзер, но вратарят парира удара му. Междувременно голова атака на Аралица бе спряна с много спорна засада. 15 минути преди края на първата част Локо разигра отлична акция. Аралица бе изведен триково отдясно, нападателят веднага центрира по земя към Посинкович, който засече в мрежата. Голът обаче правилно бе отменен заради засада. От Ботев пък имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Буна в пеналта.

В началото на второто полувреме Ботев поведе. Неделев центрира от корнер отляво, Кристиян Димитров се извиси и с глава забоде топката в мрежата. След гола Локо се опита да изнесе играта напред и да натисне. Карагарен имаше възможност да стреля след добра работа на Посинкович отдясно, но бе неточен. Сега пък бе ред на канарчетата да покажат силата на своята контраатака. Неделев отлично изведе Вутов, който върна към Балтанов. Ударът на последния обаче мина на сантиметри от гредата. Малко след това Неделев видя излезлия напред Луков и с ювелирен прехвърлящ удар го изненада за 2:0. Няколко минути по-късно грешка на Луков едва не доведе до трети гол за Ботев. Вратарят ритна в крака на Стивън Петков, но топката излезе в аут. До края домакините опитаха да се върнат в мача, но канарчетата държаха контрола на срещата и заслужено се поздравиха с крайния успех. Така жълто-черните отново изравниха баланса в срещите между двата тима, които имат по 39 победи и 30 равенства помежду си.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:2

0:1 Кр. Димитров 48

0:2 Неделев 67

ЛОКО ПД: Луков; А. Георгиев, Езе, Везалов; Буна, Банович, Д. Илиев, Абдулахи; Парвизджон Умарбаев, Аралица, Посинкович

Старши треньор: Б. Акрапович

БОТЕВ ПД: Кайзер; Перейра, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Терзиев; Неделев, Балтанов, Юсеин, Афонсо; Вутов

Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Владимир Вълков

СТАДИОН: "Локомотив"