Ботев ще бъде домакин на ЦСКА 1948 навръх Гергьовден

Автор: Plovdiv Now 3477
Ботев ще бъде домакин на ЦСКА 1948 навръх Гергьовден

Ботев ще бъде домакин днес на ЦСКА 1948 навръх Гергьовден. Двубоят стартирав 20:15ч. на стадион Христо Ботев. 

Миналата сряда пловдивчани отстраниха ЦСКА в полуфиналите за Купата, след като победиха и в реванша с 2:0 и след общ резултат 3:0 тимът се класира на 14-ия си финал в турнира. Там на 15 май "канарчетата" ще срещнат Лудогорец. Ако спечелят Купата пловдивчани ще си осигурят директно място в Лига Европа, но ако загубят ще трябва да гонят седмото място, което дава право на бараж за Лигата на конференциите. 

Иначе в миналия кръг от плейофната група между 7-мо и 10-то място Ботев загуби у дома от Славия с 0:1, а ЦСКА 1948 направи 0:0 с Арда.

В момента ЦСКА 1948 е на 7-то място с 44 точки, толкова има и Ботев, но е с по-лоши показатели. Девети е отборът на Арда с 40 точки и именно кърджалийци са третият тим, който заедно с Ботев и ЦСКА 1948 ще се бори за седмото място за бараж. 

В редовния сезон ЦСКА 1948 спечели домакинството си срещу Ботев с 1:0, а в Пловдив двубоят завърши без голове - 0:0.

За Ботев трайно контузен е Георги Николов. 

Съдия на двубоя ще е Георги Гинчев.

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Уме Емануел, Ивелин Попов, Мохамед Брахими, Мартин Секулич

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фюртадо, Теодор Иванов, Росен Божинов, Симеон Василев, Емил Ценов, Реян Даскалов, Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов, Педриньо

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина