Борислав Инчев повежда листата на „Синя България” в Пловдив на изборите

Автор: Благовест Андонов 2432
Борислав Инчев повежда листата на „Синя България” в Пловдив на изборите

Общинският съветник от „Браво, Пловдив”  Борислав Инчев е водач на листата на коалицията „Синя България” на предстоящите парламентарни избори. Днес от формацията са подали документи в РИК за регистрация на листата, като изненадващо Инчев е на първо място.

В голямото дясно обединение влизат редица партии, като то се представлява от Петър Москов и Вили Лилков. В коалицията са  КОД, НДСВ, ДБГ, БЗНС, ”Консервативна България", "Българска нова демокрация", "Радикалдемократическа партия", "Движение демократично действие – Д 3” и др.

След водача Инчев са бившият общински съветник Пепа Деведижева, местният лидер на НДСВ Борис Лозанов,  Стоян Илиев от „Радикалдемократическа партия”, а пети е Максим Петков от „Консервативна България”

Пред TrafficNews Борислав Инчев заяви, че е приел в последния момент предложението от коалиция „Синя България”да бъде водач на листата им.

„Водихме разговори за предстоящите избори, като  буквално в последния момент се съгласих да участвам. От една страна заради проекта, който лидерите на десните формации са направили, а от друга – гледайки липсата на пловдивчани в листите на основните партии. Не само водачите, а и кандидатите на челните места не са от Пловдив. Имаме бивши депутати от Ловеч, музикални изпълнители и общински съветници от София, министри от Хасково и всякакви други хора. Разбира се, в това няма нищо лошо. Проблемът е, че липсват политици и хора, които да са наясно с проблемите и проектите на Пловдив, които след това да защитават в парламента”, заяви Борислав Инчев. Той даде пример, че има редица проекти, които са изцяло в прерогативите на държавата – новият лъч на Околовръстното шосе, самото му удвояване, следващия етап от Голямоконарско шосе, както и забравени проекти като водоснабдяването на Пловдив от Въча и бъдещата градска железница.

Относно участието му в Общинския съвет през „Браво, Пловдив”, Инчев заяви, че той ще продължи да отстоява каузите на сдружението.

„Браво, Пловдив” е гражданско сдружение, а не политическа партия. Там бях поканен в качеството си на експерт и човек с опит в администрацията. Ще продължа да бъда част от него. Както казахме в самото начало в „Браво, Пловдив” сме се събрали хора с различни политически  убеждения, но една цел -  Пловдив да бъде едно по-добро място за всички. Разбира се, говорих с колегите и членовете на сдружението преди да приема, като получих одобрението им за моите намерения”, заяви общинският съветник.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина