Бойко Борисов за коронавируса: Това е война, загубите ще са огромни

Автор: Plovdiv Now 11494
Бойко Борисов за коронавируса: Това е война, загубите ще са огромни

Това е един вид война. Гледали сме десетки такива холивудски продукции. Надали ще научим кой гад това го свърши. Загубите ще са в милиарди и трилиони. Светът е изцяло неподготвен за подобна епидемия. Сега се мисли за ваксини, сега се отделят пари за иновативни технологии, лекарства. Кога ще се намери, кога ще се произведе и кога ще стигне до пациентите, не се знае, коментира премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерски съвет.

Пикът на епидемията ще е през септември, според световните организации, уточни премиерът. На този етап нямало доказателства, че вирусът ще се повлияе от повишението на температурите. 

Епидемията ще е свързана с рецесия, която ще се отрази на целия свят. Очаква се продължителен период с намаление на производството и загуби в размер на милиарди и трилиони, прогнозира Борисов. 

"Благодарност изказваме към лекарите и медицинския персонал, които дават всичко от себе си. Мерките при нас изглеждат разхлабени в сравнение с други държави. Но ние започнахме по-рано. Но се очаква продължителен период и той ще се отрази на производството. Да покажем че сме мъдър народ. Да се мобилизираме и да не подаваме на паника. Няма смисъл от презапасяване. Храна има, вода има, големите вериги са запасени за 30-40 дни напред." уточни премиерът. 

Започват 72-часовите проби на тръбите , които ще осигурят вода за Перник.  Министър -редседателят препоръча МВР да следи да няма контрабанда на произвежданите защитни облекла и предпазни маски. През нощта на Дунав мост е заловена пратка с 20 000 предпазни маски, които пътували за Румъния. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина