Бойко Борисов и министрите даряват по 1000 лева за социално слаби семейства

Автор: Plovdiv Now 54760
Бойко Борисов и министрите даряват по 1000 лева за социално слаби семейства

Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение. Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона. В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.

Междувременно Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни. Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Подобни новини

Йордан Корданов

Искам да попитам ,ние ще попаднем ли в графата за подпомагане от първа необходомост,като се пребрах ме от Чехия преди около 4 месеца ,аз с надеждата за намиране за работа не съм се регистрорал като безработен , само жена ми се регострира . тя в момента се подписва ,та ще ни подпомагат ли и нас ?

09:18, 27.03.2020

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина