Благотворителна кампания събира средства за 5-годишното момиченце Ирене. Включете се! СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6541
Благотворителна кампания събира средства за 5-годишното момиченце Ирене. Включете се! СНИМКИ

Асоциацията на студентите-медици в Пловдив организира благотворителна кампания в помощ на 5-годишното момиченце Ирене, което е диагностицирано с Детска церебрална парализа и спастична хемиплегия, с невъзможност да ходи самостоятелно.

За тази цел и с общи усилия, всички членове на Асоциацията на студентите-медици в цялата страна изработиха мартенички, които се продават на избрани места в Пловдив, София, Варна, Стара Загора и Плевен. 

В Пловдив може да намерите щандовете, разположени на Главната улица срещу сладкарница Афредо.

Мартениците се продават без зададени цени, което дава шанс на всички желаещи да бъдат максимално съпричастни съм благородната кауза - да помогнем на едно много слънчево дете да има пълноценен живот.

„Ирене е само на пет години и е диагностицирана с Детска церебрална парализа и спастична диплегия, което не и дава възможност да ходи сама. Майката на момичето – Вера Андрова, се свърза с нас със зов за помощ за събиране на непосилната за семейството сума от 56 036 долара, необходими за извършването на операция Селективна дорзална ризотомия в САЩ. Там тя ще бъде извършена от утвърден специалист в тази област – д-р Т.С. Парк, а насрочената дата е за 2020г. Ако има възможност за по-ранно осъществяване при събрани средства, би било още по-добре!“, разказаха младите хора от Асоциацията на студентите – медици в Пловдив, които призовават пловдивчани да се включат днес или утре (неделя) в акцията.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина