Благотворителен базар събира средства за лечение на бебе Йоана от Ягодово

Автор: Plovdiv Now 4712
Благотворителен базар събира средства за лечение на бебе Йоана от Ягодово

Благотворителен базар събира средства за лечение на бебе Йоана от пловдивското село Ягодово. Събитието ще се състои в парка Лаута на 27 август /неделя/. Базарът стартира в 10:30 и ще продължи до 17:30 часа.

„Събираме сувенири, ключодържатели, книги, картини, сапуни, свещи и всичко, което може да се продаде в полза на детето (БЕЗ ДРЕХИ). Хората, които събират даренията ще са:

За гр. Раковски - Диди Ячева; Ани Телбийска - зеленчук при Фалито срещу парка, ул. "Петър Богдан" 32; Хранителен магазин кв. Парчевич при Верджиния. За град Пловдив и селата наблизо - Марияна Григорова – 0878164284”, пишат близките й в събитието във фейсбук.

Това е поредната акция за събиране на средства за малката Йоана, което още няма навършени две години, а се бори за своя живот заради тежка форма на епилепсия.

Близо година и половина състоянието било овладяно, но наскоро Йоана развила възпалителна активност в организма. Това довело до тежък и продължителен гърч и бе приета в интензивно отделение в София.

„Лекарите тук са безпомощни пред състоянието на Йоана и за тях тя е приключен казус. За нас като родители обаче остава една последна надежда да успеем да я излекуваме и да и дадем шанс за щастлив и пълноценен живот като потърсим болница, която е готова да я лекува“, казват родителите на Йоана и апелират за съпричастност към каузата им.

Необходимата сума за лечението й е 150 000 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина