Благоевградски началник застава начело на новата митническа структура в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5392
Благоевградски началник застава начело на новата митническа структура в Пловдив

Георги Александров е новият директор на митница "Тракийска". Съгласно новия Устройсвен правилник, териториалната дирекция остава в Пловдив. В обхвата й влизат митническите бюра в Казанлък, Пазарджик, Смолян, Карлово, Стара Загора, Радиново, Свиленград, Кърджали, Хасково и това на Летище Пловдив.

Припомняме, че Александров сяда на стола на Павел Геренски, който бе освободен от длъжност в края на миналата година. Причина бе образуваното срещу него дисциплинарно производство, в рамките на което се проверяват няколко схеми. За изпълняващ длъжността бе назначен дългогодишният му заместник Боян Тодоров Тодоров. 

От 2014 година насам Александров оглавяваше Митница "Югозападна". Преди това е бил заместник-директор в териториалното управление. През 2011 година той бе обявен за "Митничар на годината", като приза бе присъден за цялостия му принос към митническото разузнаване и разследване. От началото на тази година Митница "Югозападна" е със седалище София, а на директорския стол сяда Стефан Златков. Начело на Агенция "Митници" остава Георги Костов.

Броят на новите териториални дирекции е намален от 9 на 5. Бойка Гашева оглавява дирекцията на "Южна морска" митница в Бургас, а Светлан Савов ще бъде неин колега в "Северна морска" митница във Варна. Начело на Дунавската митница, чиято териториална дирекция е в Руси, застава Володя Богданов.

Повечето от служителите в новите дирекции вече са били преназначени съгласно новия Класификатор на длъжностите, научи Trafficnews.bg. Тези, които не отговарят на новите изисквания за стаж и опит, ще бъдат освободени. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина