Бизнесменът Тодор Неделчев отново пред съда, намерили безакцизен алкохол в гаража му

Автор: Ива Модова 4226
Бизнесменът Тодор Неделчев отново пред съда, намерили безакцизен алкохол в гаража му

БизнесменътТодор Неделчев отново се изправи пред Окръжен съд. Той обжалваше наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”, постановена от Районен съд.  Санкцията спрямо алкохолния бос е наложена, след като през януари месец тази година в дома му са били открити бидони с безакцизен алкохол – водка.

Акцията се е провела в началото на годината, а стоката без бандерол е открита в гаража на Неделчев.

Пред магистратите вчера защитникът му -  адвокат Евдокия Кемалова заяви, че той не е имал достъп до помещението по онова време, а майка му е оставила алкохола там.

„Не е автор на вмененото му деяние. Той не е бил там по онова време, а майка му е имала ключ”, заяви адвокат Кемалова, която настоя Окръжният съд да измени мярката на клиента й в по-лека.

„Към момента няма нови обстоятелства по случая, и към този момент са налице всички изискуеми предпоставки за взимането на мярка „задържане под стража””, каза пък представителят на прокуратурата.

„Престъплението по член 234 е налице когато стоката се предлага и продава. Нито съм продавал, нито съм предлагал. Фабриката ми е лицензирана, а алкохолът не е оставен от мен”, заяви Наделчев пред съда.

Магистратите обаче не уважиха искането му и го оставиха с наложената му към момента мярка – „задържане под стража”.

В същото време срещу алкохолния бос върви още едно обвинение, за производство на фалшиви пари. 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата. 

Припомняме, че отново по линия на безакцизния алкохол, фабриката на Неделчев бе ударена от Икономическа полиция само преди дни. Спецакцията започна, след като служители на Гранично полицейско управление - Варна заловиха половин тон алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е открит в микробус на завода, който е спрян за проверка на пътя Варна - Бургас. В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина.

При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета. Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник - и тримата са от Първенец.

Това е поредната акция във винпрома, собственост на фирма "Джиро Трейд". Единият от собствениците, бизнесмена Тодор Неделчев, преди няколко месеца бе осъден на две години и шест месеца за катастрофа с причинена смърт. Той е наказан и лишаване от право на управление на МПС за срок от 3 години и 6 месеца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина