Бившият шеф на Военния съд поема защитата на Рангел Бизюрев

Автор: Plovdiv Now 2527
Бившият шеф на Военния съд поема защитата на Рангел Бизюрев

Бившият шеф на Военния съд Делчо Джубелиев поема защитата на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, научи TrafficNews. Бизюрев е освободил служебния адвокат , с когото се яви на първото заседание за мярката за неотклонение, а близките му са наели Джубелиев. 

За TrafficNews той коментира че няма да обжалва наложената постоянна мярка за неотклонение "арест", която съдия Екатерина Роглекова наложи на обвиняемия. Също така заяви, че няма да коментира никакви подробности , свързани с делото, тъй като все още е във фаза досъдебно производство. 

На 21 март, след като бе доведен с Европейска заповед за задържане от Дания, Окръжен съд разгледа мярката за неотклонение на Бизюрев. Часове по- рано обвиняемият е дал подробни показания пред разследващите. 

Според служебният адвокат, който е присъствал на разпита, Бизюрев последователно е обяснил какво се е случило във фаталния ден.  Адвокатът разказа, че е настъпил инцидент между Малинов и Бизюрев, след като обвиняемият е получил информация, че е бил обиждан от страна на Митко. Бизюрев е пояснил, че е пожелал само да се види с Митко и да поговорят.

Тази среща е била осъществена на място, където Бизюрев е описал пред разследващите, но се е стигнало до саморазправа. По думите на адвоката, те са започнали да говорят, разменили са си обидни реплики.  Бизюрев е нанесъл няколко удара по тялото на Митко, но отрича обаче да го е  удрял по лицето, поради което да му бъде счупена носната преграда, довела до смъртта. По думите на адвоката, беглецът е отрекъл да го е блъскал и ритал.  Отрекъл е също близнаците да са имали участие в ударите по Митко.

Според Колев 30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, но не в лицето, както всъщност твърди свидетелят Борислав Динков. Тук е имало противоречия в показанията им. Бизюрев е оказал пълно съдействие на разследващите, той е заявил, че Борислав Динков не е нанасял удари по Митко. Относно заравянето на тялото, юристът  заяви, че няма да коментира подробности. Бизюрев е казал обаче, че Митко не е бил жив, докато е заравян. 

“Считам, че по-скоро се касае за смърт по непредпазливост. Това е било инцидент. Ще се събират още доказателствени източници. Фактът е, че трето лице не е установено на мястото, където са се срещнали Митко и Бизюрев. Не съм чул нито един свидетел да заявява нещо различно от казаното от Бизюрев днес. Той изразява своето разкаяние и иска “домашен арест”, каза адвокатът.

“Не мога да кажа нищо”, заяви Бизюрев в последните си думи пред съда.

Последва протест на жители на Цалапица, които настояват за доживотен затвор за Бизюрев. В момента пред Съдебна палата отново има протест, очаква се до минути да започне делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина