Бившият шеф на Пловдивската онкология днес е на съд

Автор: Plovdiv Now 192
Бившият шеф на Пловдивската онкология днес е на съд

Бившият шеф  на Комплесния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив Красимир Вальов застава днес отново пред магистратите в пловдивския Окръжния съд.

Припомняме че, срещу него има повдигнато обвинение за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, с което е причинил щети за над 405 хил.лв.

Той е обвинен за това, че на 31 август 2016 г., като управител на КОЦ - Пловдив, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, е открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Поръчката завършила със сключването на договор, въз основа на който бил доставен томографа, струващ 898 000 лева без ДДС. договът е сключен не с производителя на апарата- "Сименс", а с фирмата "Меркурий Комерсиал". Според прокуратурата щетите, които е претърпяло Онкото са на стойност 405 000 лева без ДДС. Това е разликата между пазарната цена на томографа и стойността на договора. Обвинението е по чл. 219 ал. 4 като предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода. 

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина