Бившият началник на Трето РУ Никола Симов напусна полицията

Автор: Plovdiv Now 6779
Бившият началник на Трето РУ Никола Симов напусна полицията

Бившият началник на Трето районно Никола Симов е напуснал системата на МВР, съобщи TrafficNews. Днес той е подписал заповедта си за освобождаване. В края на януари след серия скандали той бе преместен в сектор "Видеонаблюдение". Щатът, който е заемал обаче е бил съкратен и на него са му били предложени други вакантни места. Той обаче е отказал и е подал молба за напускане. 

Преди да бъде преместен от началническия стол на Трето районно, срещу него бе образувана проверка от  Инспектората на МВР  във връзка с няколко сигнала срещу него. Инспекторите са разпитвали част от гостите на помпозното парти в новотела, с което полицейският шеф отбеляза 50-годишнината си. През септември 2019 той събра 250 гости в ресторанта на 5-звездния хотел. Сред разпитаните е била дори звездата на "Пайнер" - Галена, която е била част от програмата на празника, чиято официална тарифа за участие е 5 000 лева.  Участието на фолк примата било подарък от собствениците на клуб "Сикретс", които са били сред гостите на тържеството. В показанията си Галена е посочила , че е пяла безплатно на юбилея, тъй като със съдържателите на клуба я свързвало близко приятелство и нямало как да им откаже. 

Симов е проверяван и по линия на други сигнали, касаещи нерегламентирани отношения и протекции.Въпреки множество сигнали за нарушения в клуб "Сикретс", през декември той даде положително становище за удължено работно време на дискотеката.  Проверката обаче не е открила нарушения в действията му. 

През 2014 година Никола Симов бе временно отстранен от работа, след като срещу него бе образувано дисциплинарно производство. В последствие обаче той обжалва заповедта, която бе отменена от съда и се върна на работа. 

Преди да оглави Трето районно, Никола Симов е работил в БОП Пловдив и Смолян. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина