Безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца - здравословни и вкусни
Безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца - здравословни и вкусни
Предлагаме ви рецепта за безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца - здравословни и вкусни.
Продукти:
киноа - 100 г
яйца - 2 бр.
моркови - 140 г
лук - 100 г
чесън - 2 скилидки
кашкавал - 4 с.л. настърган
риган - 2 щипки
краве масло - 2 с.л.
галета - 6 с.л.
лимони - 1/2 бр. кората
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
зехтин - 2 с.л. + за поръсване
Приготвяне:
Киноата измийте и сипете в тенджера. Добавете чесъна и лимоновата кора. Напълнете вода и варете до готовност на киноата.
Оставете да се охлади, щом е готова, изхвърляйки водата. Махнете и кората от лимон, а за чесъна използвайте преса.
Лука нарежете на дребно, а моркова минете през ситно ренде. Прехвърлете зеленчуците в тиган и запържете. Оставете настрани, щом са готови.
В дълбок съд смесете продуктите за вкусните безмесни кюфтенца: киноа, моркови, яйца, чесън и лук, сол и черен пипер, риган, галета, кашкавал.
Когато направите кюфтенца, ги подредете в предварително намазнена тава
Изпечете апетитни кюфтета от киноа на 180 градуса до готовност. Поднесете ги топли като основно ястие или гарнитура.
Ако желаете, може да добавите и млечен сос към безмесните кюфтета с киноа, моркови и яйца.
Рецепта - Йорданка Ковачева