Бесен пловдивчанин счупи пръст на полицай, след като бе изгонен от дискотека

Автор: Ива Модова 4715
Бесен пловдивчанин счупи пръст на полицай, след като бе изгонен от дискотека

Пловдивчанинът Станимир Хаджийчеф застана на подсъдимата скамейка в Окръжния съд днес  заради нанасяне на средна телесна повреда на  полицай.

Събитията са  се разиграли през март миналата година. Обвиняемият бил на дискотека в центъра на града,  но след обилно количество алкохол, охраната го извела от заведението.  Той се опитал да се върне, но охранителите не го допуснали обратно. Спорът продължил и подпийналият пловдивчани се обадил на 112.  Пред дошлия на място екип, той започнал да се жали, че не го пускали и искал тяхното съдействие, за да се върне в заведението.

Униформените му обяснили, че няма как да иска подобно нещо от тях и го посъветвали да се прибира, тъй като е употребил солидно количество алкохол. Станимир обаче бил непримирим и решил да пусне жалба в 4-то РУ срещу униформените.  Пред сградата на районното излязъл дежурният полицай Александър Диманов, който е и потърпевш от агресията на мъжа.   

Според свидетелите, инспекторът също се опитал да вразуми пияния мъж и го посъветвал да се прибира. Това още повече го ядосало, като той хванал полицая за униформата и започнал да го тресе, след това му извил ръката, в резултат, на което му счупил фалангата на пръста.

Днес бе разпоредителното дело по случая.  От прокуратурата в лицето Галина Андреева-Минчева и адвокатът на полицая поискаха заседанието да се разглежда по общия ред, като се съберат доказателства  и се разпитат всички свидетели и вещи лица.

Адвокат Узунов, който представлява Хаджийчеф, обаче поиска обвинителния акт да бъде върнат в прокуратурата. Според защитника има допуснати съществени нарушения в обвинителния акт, а също така не е указано и точно механизмът на причиняване на телесната повреда. Той оспори и  съдебно-медицинските експертизи, тъй като според него съдебна медицина работи тясно с органите на реда и тя може да не бъде обективна. Претенции имаше и спрямо свидетелите, които са само полицейски служители и също могат да бъдат пристрастни.

В крайна сметка съдът реши, че исканията на защитата не са основателни. Съдията насрочи следващото заседание по общия ред заседанието.  Гражданският иск на полицая е в размер на 8000 лева за причинени болка и страдания, като и заради невъзможност униформения да изпълнява служебните си ангажименти в рамките на един месец след инцидента.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина