БЧК и партньори организират кампания за кръводаряване в Пловдив тази седмица

Автор: Plovdiv Now 6945
БЧК и партньори организират кампания за кръводаряване в Пловдив тази седмица

Ротаракт и Български Червен кръст – Пловдив с подкрепата на Районен център за трансфузионна хематология организират съвместна кръводарителна кампания на 18 октомври 2019 г. "В кръвта ти е да спасяваш животи" е мотото на инициативата тази година. Напомня ни, че всеки от нас е способен да помогне.

Основните организатори на кампанията са Ротаракт клуб Пловдив, Ротаракт клуб Пълдин, Ротаракт клуб Филипопол, Български Червен кръст – Пловдив и компанията Christian of Roma.

Събитието е в петък, 18 октомври, от 11:00 до 16:00 часа, в сградата на Областен съвет на БЧК - Пловдив, ули;а "Стойчо Мушанов" № 48. 

Главната мотивация на организаторите за провеждането на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.

Кампанията има за цел да мотивира повече хора да станат кръводарители, както и да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина