Баница с портокали и кардамон - фин сладкиш с ориенталски привкус

Автор: Plovdiv Now 642
Баница с портокали и кардамон - фин сладкиш с ориенталски привкус

Много по-ароматна, с интересен вкус, сиропираната баница с портокали и кардамон е фин сладкиш с ориенталски привкус, с който ще впечатлите, както своите гости, така и всички вкъщи. Чудесен десерт е за зимните дни.

Необходимите продукти са: 400 грама фини точени кори, 2 портокала, 5 яйца, 2 чаени чаши захар, 2 ванилии, 2 чаени лъжици бакпулвер, 1 супена лъжица краве масло, 1/2 чаена лъжица кардамон.

Първата стъпка е подготовката на корите за баницата. За приготвянето на този сладкиш е добре да използвате фини точени кори, колкото по-фини, толкова по-добре. Намазвате тава за печене с кравето масло. След това нарязвате корите с ножица на ленти така, както са на руло, без да развивате рулото кори. Може да нарежете корите с нож, все едно режете салам на дебели парчета. С ръце разделяте отделните ленти, за да не са слепени.

Разбивате яйцата заедно с 1 чаена чаша от захарта, добавяте ванилията и счукания кардамон и разбърквате добре. Добавяте бакпулвера и сока от портокала и отново разбивате. Изсипвате сместа към корите и разбърквате леко с ръка. Печете баницата в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30-40 минути, докато придобие златист цвят.

Оставяте баницата да изстине. Заливате баницата с горещ сироп приготвен от 1 ½ чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар. Изчаквате баницата да попие добре сиропа няколко часа, за да се сиропира добре.

Източник: supichka.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина