Баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите

Автор: Plovdiv Now 4085
Баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите

Предлагаме ви рецепта за баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите.

Продукти:

кори за баница - 10 бр.

праз - 3 стръка

чесън - 2 скилидки

гъби - 400 г

олио - 1 с.л. + за намазване на корите

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

Приготвяне: 

Нарежете праза и чесъна и ги запържете в 1 с.л. олио.

Добавете нарязаните гъби и задушавайте, докато течността се изпари.

Прибавете подправките, разбъркайте и оставете плънката да изстине леко.

Вземете точените кори, намажете една от тях с олио, слепете я с втора и намажете с олио.

Сложете от плънката на късата страна, навийте на руло и го прехвърлете в намазаната с олио тава.

По същия начин навийте и останалите кори за постната баница.

Намажете баницата с праз отгоре с олио и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.

Рецепта - Юлия

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина