Баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите
Баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите

Предлагаме ви рецепта за баница с гъби и праз - хрупкава, вкусна и подходяща за постите.
Продукти:
кори за баница - 10 бр.
праз - 3 стръка
чесън - 2 скилидки
гъби - 400 г
олио - 1 с.л. + за намазване на корите
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
Приготвяне:
Нарежете праза и чесъна и ги запържете в 1 с.л. олио.
Добавете нарязаните гъби и задушавайте, докато течността се изпари.
Прибавете подправките, разбъркайте и оставете плънката да изстине леко.
Вземете точените кори, намажете една от тях с олио, слепете я с втора и намажете с олио.
Сложете от плънката на късата страна, навийте на руло и го прехвърлете в намазаната с олио тава.
По същия начин навийте и останалите кори за постната баница.
Намажете баницата с праз отгоре с олио и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.
Рецепта - Юлия