„Балканска черна кутия“ за Котарашки на СФФ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2584
„Балканска черна кутия“ за Котарашки на СФФ в Пловдив

Документален филм за българския музикален проект Котарашки и хитовият „Последният сеанс на Фройд“ с Антъни Хопкинс предстоят на следващите два дни на София филм фест в Пловдив.

„Балканска черна кутия“ е документален филм за Котарашки – бивш архитект, станал музикант. Защо „черна кутия“? Защото в България често съществуването на музикант е непредсказуемо и не се развива според очакванията, като в една балканска черна кутия. Във филма ще проследим една година от неговия живот в пътуване сред участия и запознанства с куп интересни хора – японски професор, весели цигани, мистичен гайдар и още много. Прожекцията на 28 март, четвъртък, е от 18.30 часа, като самият той пристига за среща с публиката, а след това е подготвил и специален концерт непосредствено до Lucky Дом на киното в Bee Bop Cafe.

В петъчния ден, 29 март, предстои и едно от най-очакваните заглавия на фестивала – „Последният сеанс на Фройд“. Най-новият филм с Антъни Хопкинс ни среща с бащата на психоанализата, който е емигрирал в Лондон и приема в кабинета си ревностния християнин С. К. Луис – бъдещият автор на „Хрониките на Нарния“. В срещите им се разискват въпросите за вярата на писателя, отношенията с майка му и посттравматичния стрес след участието му в Първата световна война. Прожекцията е от 18:30 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина