Българин за пожара на ферибота: Корабът пламна изведнъж, пожарът беше жесток

Автор: Plovdiv Now 3534
Българин за пожара на ферибота: Корабът пламна изведнъж, пожарът беше жесток

Когато влязохме навътре в морето в спасителните лодки, видяхме как корабът пламна изведнъж. Пожарът беше жесток. Това разказа пред bTV Павел Атипов, един от спасените от опожарения ферибот в Йонийско море.

Общо 130 българи са били на кораба. Часове наред продължи спасителна операция, организирана за един от нашите сънародници, който заедно с турски гражданин беше блокиран на товарната палуба.

"В 4.25ч. някъде влезе екипажът по каютите, събуди ни, каза ни, че има пожар. Излязохме на палубата. Опитаха се угасят пожара, но явно не успяваха. Качиха ни в спасителните лодки на кораба, действаха много бързо. Евакуираха ни за около 40 минути. Първоначално не видяхме пламъците на кораба. Мислихме, че бързо ще угасят пожара. Явно нещата станаха по-сериозни", разката още Атипов.

Той очаква днес в автобус да се придвижи до България.

"По последна информация се издирват 11 души, от които 9 са българи, но може и бройката да не е точна", каза консулът ни в Солун Радостин Ванкин.

Тази сутрин издирвателните дейности ще продължат, уточни той.

"Спасените от ферибота българи ще бъдат извозени от Игумеица, след това ще бъдат направени списъци с хората, които имат собствен транспорт и кой иска да се върне в България или да се върне в Италия", обясни консулът ни в Солун.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина