Балетът “Пепеляшка“ с премиера - коледен подарък за цялото семейство

Автор: Plovdiv Now 4451
Балетът “Пепеляшка“ с премиера - коледен подарък за цялото семейство

Дългоочакваната приказна премиера на балета „Пепеляшка“ от Сергей Прокофиев е тази вечер, 8 декември от 17:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. Коледният подарък за цялото семейство е вече факт така, както обеща екипът на Държавна опера Пловдив. Вълшебната приказка е преразказана чрез класическата хореография на Боряна Сечанова и изпълнение на оркестъра на живо. Премиерните дати са в две поредни съботи – 8 и 15 декември от 17 часа.

Сергей Прокофиев преразказва Шарл Перо чрез вълшебна музика, валсов вихър, от който малката слугиня излиза като принцеса, победоносни галопи, разбира се – Принц, но и мащеха, както и различни видове феи с присъщите им чудеса.

За какво става дума? Естествено - за „Пепеляшка“ с обновения международен балет на Опера Пловдив. Диригент на спектакъла е Григор Паликаров. Хореограф – Боряна Сечанова, сценограф - Иван Токаджиев, художник на костюмите – Адриана Найденова, мултимедия – Никола Налбантов. Концертмайстор е Мичо Димитров. Участват Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина