Асен Василев: Искаме да управляваме държавата, има почтени хора от ляво, и от дясно

Автор: Plovdiv Now 8645
Асен Василев: Искаме да управляваме държавата, има почтени хора от ляво, и от дясно

Новият политически проект „Продължаваме промяната” преговаря с 7-8 партии за мандатоносители, обявиха Асен Василев и Кирил Петков.

„Имаше безброй партии, които ни се обадиха и исках да бъдат част от промяната.  Партия МИР категорично не сред тях.  Ще се явим с няколко партии, за да ги сложим под формата на коалиция, за да може „Продължаваме промяната” да е името за изборите”, каза Асен Василев. Критериите, по които те избирали партиите са били два – да не искат пари или мандати.

Той каза, че е неизбежно следващото правителство да бъде коалиционно, като те са готви да работят с всички, които споделят техните възгледи.  Той каза, че техният проект стои в центъра и се разграничават от крайно десни политики, като проекта на Николай Василев и ИТН за правителство, както и крайно леви.

Кирил Петков представи „Продължаваме промяната” – хората в нея: почтени и без политическа кариера

„Искаме да има баланс, не искаме да имаме големи дългове или да оставим всичко на пазара. Тези пари, които изработва бизнесът, трябва да се използват ефективно, за да имат равен старт всички, както и достъп до образование, здравеопазване, добра инфраструктура”, каза бившият финансов министър. Той допълни, че първата цел е да се сглоби правителство след изборите.

На въпрос откъде ще намерят толкова хора за листите за депутати, които отговарят на критериите им за почтеност Кирил Петков заяви, че има вече един списък с  671 души.

„Когато завършихме през 2007 година с Асен Василев нашият университет дадохме 5000 долара, за да афилираме Софийския университет с Харвардския. Направихме курс, където имаше 60 студенти от 400 кандидата, където ги класирахме по успех и интервю. Курсът бе безплатен и накрая се изкарваше сертификат от Харвард. Дотук са минали  671 души, като по области в страната – няма такава в България, където да няма такъв човек. Започваме първо с този списък”, каза Петков. Той допълни, че във всеки град и област познават хора, които са се борили с нередности и са почтени хора, като даде пример с протестите за плаж „Корал”.

„На никой от листите няма да крадем, всеки ще мине през този профил на почтеност. Ще напълним  листите с максимално много хора, които не изпълняват чужди интереси и нямат зависимости от  инвеститори”, каза Петков. 

Критериите на хората, които ще участват в проекта:

1.Добра кариера извън политиката, да са независими хора, с независими решения;

2.Да не са участвали в повече от една партия, ние не вярваме на хора, които прескачат от партия в партия;

3.Да нямат скандали, които всеки от нас да не може да провери;

4.Всеки ще подпише договор за почтеност, като всички институции ще бъдат отворени и няма да има банкова тайна, скрити пари и други;

Относно партиите, с които „Продължаваме промяната” би управлявала, Петков каза, че и от ляво, и от дясно има почтени хора, с които може да се работи.

„ Да, стремим се да управляваме страната, как да ви кажем с кого, като не знаем какво ще се случи на изборите. Трябва да сглобим 121 депутата. Отворени сме за разговори, които споделят нашата визия. Има качествени хора в Демократична България, ИТН, БСП”, каза Василев. На въпрос относно президентския вот Кирил Петков заяви категорично.

„Нашият кандидат за президент е Румен Радев. Ние много го уважаваме и е част от нашите ценности. Но искаме да кажем, че ние не сме президентска партия. Единствените, с които сме говорили за този проект сме с Асен Василев”, каза Кирил Петков.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина