Арменската общност в Пловдив отново прави благотворителна акция за бедстващите в Армения

Автор: Plovdiv Now 7705
Арменската общност в Пловдив отново прави благотворителна акция за бедстващите в Армения

Арменската общност в Пловдив кани пловдивчани днес в 11:30 ч. в двора на Арменската църква „Сурп Кеворк“ на ул. „Турист“ 2 в Стария Пловдив на Благотворителен базар под надслов #ArtsakhStronq.

„Обръщаме се към Вас с призив за съпричастност в подкрепа на бързо нарастващата нужда от хуманитарна помощ в Армения и Арцах, в резултат на неочаквана война, разгърнала се на 27 септември 2020 г. Тази най-мащабна кампания в България е за набиране на средства, в името на кауза, която ще вдъхне надежда на хилядите пострадали и останали без дом семейства, заменили семейния уют с бомбоубежища и болнични легла. С вяра в доброто и човечността, призоваваме всеки, който не е безразличен към невинните жертви в Армения и Арцах, да се включи“, призовават организаторите.

Дарителската кампания и благотворителния базар се организират с благословията на Н.В.П. епископ Датев Агопян, Архиерейски наместник на Арменската православна света църква в България, Арменско църковно настоятелство при храм „Сурп Кеворк“ и  Храч Мурадян, духовен пастир на пловдивския арменски храм и представители на Арменската общност в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина