„Арктически пътешественик“ води децата на гости в Гренландия

Автор: Plovdiv Now 7542
„Арктически пътешественик“ води децата на гости в Гренландия

Образователни работилници "Младежки център" започват тази седмица новата си мисия „Арктически пътешественик“, с тема "На гости в Гренландия"- Red Paper Plane- дизайн мислене за деца. Мисията включва 5 занимания. Първата дата е 20 януари, с начален час 11 часа. Следващите обявени дати със същия начален час са 27 януари и 3 февруари.

Темите са разнообразни и интересни. Какво знаем за Гренландия, за нейната природа и климат? Сещаме се за гигантски глетчери, термални извори, полярен ден и полярна нощ и всички познати арктически животни, а как живеят хората там - ескимосите правят ли иглута, каква част от старите ескимоски традиции са се запазили и как ли звучи езикът на гренландските ескимоси?

За да си отговорим на всички тези въпроси и да научим много повече, ще се отправим на пътешествие до Гренландия, ще посетим ескимосите и ще чуем истории за начина им на живот преди и сега. С тази мисия децата ще опознаят как хората са се справяли с трудните условия на живот и как са запазили характерните си традиции и до днес.

Целта на мисията е да пресъздаде усещането за пътуване. Предизвикателството пред децата ще бъде : “Хайде да пътешестваме до Гренландия и да се запознаем с ескимосите и техния бит и култура!”. В последния ден от пътешествието, децата ще изберат любимото си преживяване, ще се разделят на екипи и заедно ще изработят тематични сувенири, които да запазят за спомен.

Проектът ще продължи пет последователни недели. За да се осъществи успешно мисията, е необходимо детето да посещава всичките пет работилници. След края на мисията, родителите ще получат дневник на детето си, в който може да проследят и поговорят какво се е случвало през дните и как е приключила мисията.

Заниманията са подходящи за деца от 7 г. до 11 г. Записването се осъществява единствено на тел: 0898 394219. Местата са ограничени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина