Археологията може да е за всеки! В пловдивският музей ще ви разкажат защо и как СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6019
Археологията може да е за всеки! В пловдивският музей ще ви разкажат защо и как СНИМКИ

От месец април Регионален Археологически Музей – Пловдив поставя начало на провеждането на безплатни беседи под надслов „Археология за всеки“. Заглавието не е случайно подбрано – темите ще бъдат поднесени разбираемо, а разговорите с екскурзоводите ще са част от изживяването.

Самите теми са подбрани според посетителските интереси до момента, като с времето те ще се променят и развиват. След закупуване на редовен билет, всеки ще може да се присъедини към екскурзоводите и да чуе разказа им за малко познати предмети от експозицията на музея, както и за интересни истории, свързани с дейността на археолозите.

С тези тематични беседи, екипът на музея си поставя за цел да обогати познанията на широката публика за далечното минало на град Пловдив и региона. Желанието на екипа е да направи музея едно по-достъпно място, в което всеки да може да започне почивните си дни по един различен начин – разширявайки своите знания.

Беседите ще се провеждат всяка събота, с начален час 10:30 ч. За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие, тъй като местата са ограничени. Ако обичате историята или пък ако не знаете нищо за нея – „Археология за всеки“ е за вас!

Програмата за месец април:

06.04. – Тайните на съкровищата
13.04. – Историята на Пловдив в 5 предмета от музея
20.04. – Религиозните вярвания в древния Филипопол
27.04. – Всекидневието в миналото

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина