Археологическият музей с безплатна лекция за обектите в древния Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4770
Археологическият музей с безплатна лекция за обектите в древния Пловдив

Регионалният археологически музей в Пловдив (РАМ – Пловдив) е една от най-старите културни институции в България. Официално открит през 1882 г., окончателно се обособява като Археологически музей през 1920 година. Музеят притежава една от най-богатите колекции съдържаща над 100 000 експоната, произведения на човешкото изкуство и бит, свързани с историята на Пловдивска област и град Пловдив - наследник на един от най-големите и значими антични градове на Балканския полуостров - Филипопол.

РАМ - Пловдив продължава провеждането на безплатни беседи под надслов „Археология за всеки“, в които темите се поднасят разбираемо, а разговорите с екскурзоводите са част от изживяването. Самите теми са избрани в резултат на задълбочено проучване на посетителските интереси, като с времето те се променят и развиват.

Темата днес, 19 октомври е „ Археологическа разходка из Пловдив - обектите“.

С тези беседи по различни теми, екипът на музея си поставя за цел да обогати познанията на широката публика за далечното минало на град Пловдив и региона. Желанието на екипа е да направи музея едно по-достъпно място, в което всеки да може да започне почивните си дни по един различен начин – разширявайки своите знания.

Беседите се провеждат всяка събота, с начален час 10:30 ч. За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие, тъй като местата са ограничени. Ако обичате историята или пък ако не знаете нищо за нея – „Археология за всеки“ е за вас!

След закупуване на редовен билет, всеки може да се присъедини към екскурзоводите и да чуе разказа им за малко познати предмети от експозицията на музея, както и за интересни истории, свързани с дейността на археолозите.

Цените на билетите са както следва: за българи и чуждестранни граждани - 5.00 лв., за ученици и пенсионери (българи) - - при единични посещения - 2.00 лв.,  при групови посещения (мин. 10 човека) - 1.00 лв., пакетен билет за семейство с деца до 16 г. - 8.00 лв., за посетители със специфични потребности и деца до 7 г. – безплатно.  Екскурзоводската беседа, която е на цени 10 лв. на български и 30 лв. на английски е безплатна.

„Археология за всеки“ продължава с интересни лекции и през месец ноември!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина