Арестуваха в Пловдив грък, изтезавал и убил старица

Автор: Plovdiv Now 229
Арестуваха в Пловдив грък, изтезавал и убил старица

Гръцки гражданин, обвинен в убийство на 80-годишна жена в Пирея, е открит и арестуван в Пловдив. Днес Окръжен съд – Пловдив допусна предаването на  Георгиос Д. на съдебните власти на република Гърция въз основа на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена на 12 юни 2019 г. от зам.-апелативен прокурор при Прокуратурата в Пирея. 

Георгиос Д./44/ живее в Пловдив и е със статут на чужденец, продължително пребиваващ в България. Убийството е извършено на 21 ноември 2018 г. Георгиус и негова близка  приятелка, която е 39-годишна българка, са нападнали възрастната жена в дома й.  Информация за нея била подадена от съсед, който им казал , че пенсионерката има много пари. Той Двамата изненадали старицата в дома й, завързали ръцете и краката й и я измъчвали. Накрая я намушкали с нож и избягали с няколко пръстена. По-късно продали бижутата за сумата от ...39 евро. 

Умиращата жена била открита от свой близък, който извикал линейка. Тя е откарана в болница, но там починала от раните си. След убийството Георгиус и приятелката му избягали. 

Според гръцкото законодателство се касае за тежки углавни престъпления, за които се предвиждат доживотен затвор за убийството и лишаване от свобода от 5 до 20 години за грабежа.

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Георгиос Д. Той ще остане в ареста  до фактическото му предаване на гръцките власти. 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд в 5-дневен срок.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина