Арестуваха ало измамник, отнел от възрастни пловдивчани близо 27 000 лева

Автор: Plovdiv Now 1501
Арестуваха ало измамник, отнел от възрастни пловдивчани близо 27 000 лева

25-годишен мъж е задържан за телефонни измами и отнемане на големи суми пари от възрастни хора. Според обвинителния акт на 21 юни и 05 юли тази година в Пловдив мъжът е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г. и на 75 г., като общата получена сума е в размер на 26 941 лева.

По делото е установено, че на 21 юни 2024 г. в Пловдив, в дома си, един от пострадалите, на 77 г., получил обаждане на стационарния телефон от непознат мъж, неустановен до момента, който се представил за полицай от районно управление. Той му съобщил, че синът му е катастрофирал и убил дете. Поискал сумата от 10 000 лева за адвокат. Възрастният мъж се притеснил, събрали парите, които държал в жилището си, поставил ги в найлонова торба и излязъл от дома си, за да ги предаде. Там с такси пристигнал Р.З., който казал, че го изпращали от полицията, взел парите и си тръгнал.

По същата схема е бил измамен и вторият пострадал, на 75 г. На 05.07.2024 г. непозната жена му съобщила по стационарния телефон в дома му в гр. Пловдив, че дъщеря му е катастрофирала и убила дете. Поради тази причина трябвало да даде за адвокат 45 000 лева. Непознатата също се представила за служител на полицията. Възрастният мъж отговорил, че няма толкова пари и събрал наличните в дома си  - 3970 евро и 3970 паунда или общо 16 941 лева. Поставил ги в найлонова торба и пред дома си ги предал на Р.З., който пристигнал и си тръгнал с таксиметров автомобил.

По-късно пострадалите са позвънили на близките си и разбрали, че са били измамени.

Ало измамникът е бил задържан днес в Пловдив. По делото се извършват действия по разследването .

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина