Алманах „100 години кану-каяк“ представят в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3192
Алманах „100 години кану-каяк“ представят в Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.

Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран кану-каяк. Консултант на творбата е техническият директор Дамян Дамянов, дългогодишен треньор на националния отбор.

Три са основните глави в книгата: „Зала на славата“, „Центрове и клубове“, „Федерация“. В първата са групирани и представени 56-те носители на медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства за мъже и жени. В изданието са публикувани над 500 снимки, осигурени от „Стартфото“, архива на БТА, както и от личните архиви на клубове и състезатели.

Авторите изказват специална благодарност за усилията и написаното през годините от Чавдар Калев, Стефка Заркова, Здравка Йорданова, Румен Минков, Илия Кисимов, Александър Недков, Нейко Дамянов, Петър Герчев, помогнали им много в тяхната задълбочена и всеотдайна работа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина