Александър Секулов дарява парите от Награда “Пловдив“ за лечението на Пенка Калинкова

Автор: Plovdiv Now 16519
Александър Секулов дарява парите от Награда “Пловдив“ за лечението на Пенка Калинкова

Александър Секулов ще дари паричната стойност от наградата "Пловдив" за лечението на Пенка Калинкова. Това оповести самият той в социалните мрежи. Както вече ви съобщихме, той бе отличен в категория „Литература” със статуетка, диплом и 2 000 лв от наградния фонд.

"Одисей с награди "Пловдив" за литература и театър. Това нямаше да е възможно без Диана Добрева - за куража и отвъд възможното и Кръстю Кръстев - за куража отвъд възможното. Дълбок поклон на всички от Драматичен театър - Пловдив!

Паричната стойност на наградата за литература дарявам с преклонение за възстановяването на Пенка Калинкова - живата културна памет на града. Обичаме Пловдив, защото има хора като нея", написа в профила си Секулов. 

Припомняме, че пловдивският теотровед, общественик и журналист има нужда от помощта на съгражданите си. Диагнозата, с която Пенка Калинкова се бори, е мозъчен тумор, а под тепетата продължава да тече кампания за набиране на средства. Тя ще има нужда от продължителна рехабилитация и личен помощник. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина