Алекс Начева и Габи Петрова ще се готвят в нови зали СНИМКИ

Автор: Георги Анастасов 5830
Алекс Начева и Габи Петрова ще се готвят в нови зали СНИМКИ

Залите на двете състезателки – гордост на Пловдив в леката атлетика – Александра Начева и Габриела Петрова, придобиха много различен вид с помощта на близо 700 000 лева общо, отпуснати от Спортното министерство. Залата към Спортното училище, стопанисвана от Ботев и тази на Локомотив, на Лаута буквално светнаха с чисто ново оборудване. Спортният министър Красен Кралев преряза лентите заедно с двете ни най-добри състезателки в тройния скок, областния управител Здравко Димитров, кмета Иван Тотев и заместник кмета по спорта Георги Титюков.

Залата към Спортното училище вече има нова писта и скочище, като сумата на инвестицията е около 139 000 лева. Халето на Лаута пък буквално светна отвътре и отвън. Там ремонтът бе доста по-голям и включваше покрив, фасада, изолация, дограма, писта и скочище, като отделената сума е 525 000 лева. Предстои изграждането на съблекални и силова зала, за което бе поет ангажимент от Общината. Трябва да се реши и въпросът с отоплението, като тепърва ще се мисли по какъв начин да се отопля огромното хале. Все пак от седмица Габи Петрова и децата на Локомотив тренират в обновения си дом.

Стартирахме тези проекти преди около година и половина и се радвам, че ги доведохме до успешен край. Пловдив е столицата на леката атлетика, знаем какви спортисти са излезли оттук. А сега имаме Алекс и Габи и не само тях – много деца се готвят в тези зали. Така че каквото правим за Пловдив – правим го за цяла България, каза министър Кралев, който бе посрещнат с питка от олимпийската и световна шампионка за девойки Алекс Начева. Като цяло обаче само 30 процента от децата в България се занимават със спорт, като при една част от този процент говорим за тренировки от един-два пъти седмично. Това е големият проблем. Надяваме се с тези зали и другите проекти, с които сме се заели за подновяване на лекоатлетическата закрита база на страната, да променим тази негативна тенденция  и все повече деца да тренират лека атлетика, завърши министър Кралев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина