Акварели от 5 континента идват в Пловдив, фестивал завладява града

Автор: Plovdiv Now 6369
Акварели от 5 континента идват в Пловдив, фестивал завладява града

Майстори на четката от 70 държави по цял свят ще бъдат преставени в рамките на два фестивала под тепетата. Старт на събитията ще даде българската художничка Селма Тодорова, чиято изложба ще бъде открита в 18:00 часа днес в галерия „Сигна“. Изложбата „Материя на Духа” ще продължи до 9 юли и ще даде старт на Международна изложба на млади акварелисти и Дни на акварела под тепетата.

Програмата предвижда демонстрации на художници акварелисти на живо в  Регионалния археологически музей , както и в двора на Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство. Сред акцентите е и пленерно рисуване в Стария град и поречието на река Марица.

Специално внимание ще получат младите български таланти, които вече набират популярност извън родните граници. Изложбата на творци до 21-годишна възраст ще бъде открита в галерия “Арсенал на изкуството” в Капана на 6 юли от 20.00 часа. Авторите до 35 години ще очакват посетители в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство” към Градска художествена галерия в 18:00 часа в същия ден. 

И двете събития на Фондация Международно акварелно общество – България ще представят с изложби работите на художници общо от около 70 страни и 5 континента. Градът на художниците ще посрещне изявени млади творци, като Ана Масиниса (Италия), Амит Капур (Индия), Атанур Доган (Канада), Хелидон Халити (Албания), Краси Тодоров (България), Тере Лохеро (Мексико).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина