7 нелегални мигранти и трима каналджии спипани на магистрала “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 1995
7 нелегални мигранти и трима каналджии спипани на магистрала “Тракия“

Седмина нелегално пребиваващи мигранти и трима българи са били задържани от служителите на пътна полиция и жандармерията  в събота. Рано сутринта в района на 83-ти километър от АМ „Тракия“ екип е спрял за проверка лек автомобил „Опел“ с водач 24-годишен мъж от хасковското село Спахиево.

Във возилото, освен водача, униформените установили, че пътуват още седем лица без документи за самоличност и по всяка вероятност са чужди граждани.

Почти по същото време автопатрул на жандармерията в Пловдив, който подпомага работата на пазарджишките пътни полицаи, е спрял в района на 69-ти километър лека кола „Тойота“. В нея пътували 29-годишен мъж от хасковското село Минерални бани и негов 30-годишен приятел от Хасково.

Оказало се, че двамата също имат съпричастност към транспортирането на чужденците по посока за София, като изпълнявали ролята на „отцепка“. Мигрантите са предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Те установили, че в групата са шестима сирийци и един афганистанец.

Седмината са транспортирани и настанени в дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Тримата българи са задържани в ареста за срок от 24 часа, а автомобилите иззети. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик, води се досъдебно производство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина