6 месеца ни вест, ни кост от проф. Балабанов от Пловдив

Автор: Plovdiv Now 26638
6 месеца ни вест, ни кост от проф. Балабанов от Пловдив

"Точно 6 месеца - ни вест, ни кост от съпруга ми... Въпросите : "Какво?", "Как?", "Кой?", "Защо?" остават без отговор и изгарят мозъка ми. ... Прощавай, скъпи Кольо! Дано си отишъл в по-добър свят!". Тези емоционални думи написа Райна Балабанова, съпругата на проф. Никола Балабанов, който изчезна през септември 2022 г. в Пловдив.

Вижте емоционалните думи на Райна Балабанова:

 "Точно 6 месеца- ни вест, ни кост от съпруга ми...
Въпросите : "Какво?", "Как?", "Кой?", "Защо?" остават без отговор и изгарят мозъка ми.
Търся своите грешки, моля за прошка!
Фаталният край затъмни цял живот, посветен на знанието, науката, историята, защото сега всички сякаш се страхуват да споменат името и то тъне в забрава, освен в сърцата на семейството.

Сутрин се събуждам със съжаление, че не съм заспала завинаги, но стискам зъби и се моля за децата и внуците : да са здрави, да имат по-лек и спокоен живот, да са щастливи, а аз да не им създавам грижи.

Тази е последната му снимка -10 авг.2022 г. На 85 години малко уморен, но изправен, не толкова забързан като преди, без да се оплаква, внимателен, готов да помогне, безкрайно обичащ внучките и говореше за още години живот...

Прощавай, скъпи Кольо! Дано си отишъл в по-добър свят!

От мен и децата - много любов!"

Припомняме, че 85-годишният Никола Петков Балабанов бе видян за последно на 18 септември. Той бе ректор на Пловдивският университет през 90-те години. Последното му известно местонахождение е дома му на бул. „Източен“.

В деня на изчезването се е бил е облечен с бежов панталон, червена риза с дълъг ръкав и зелено яке, съобщиха тогава от МВР. Балабанов е висок 173 см, със слабо телосложение, сини очи, бяла коса.

В себе си е имал документи за самоличност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина