6-ма медици от Пловдив с COVID-19, в понеделник ще обсъждат допълнително затягане на мерките

Автор: Plovdiv Now 2016
6-ма медици от Пловдив с COVID-19, в понеделник ще обсъждат допълнително затягане на мерките

По данни на РЗИ  през изтеклото денонощие има 6 новодиагностицирани  медицински лица -  1 лекар, 2 медицински сестри и 2 санитарки  от болничната помощ и 1 общопрактикуващ лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

Към 24.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има  147 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 3280.  Под карантина са 1988 лица. На домашно лечение  са 1085 лица.

Хоспитализирани случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лечение.

 „Няма починали пациенти през изминалите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През  денонощието 3  жени  са  приети в болница на лечение, като едната е в тежко състояние. Пациентките съответно са  от общините Калояново, Пловдив и Родопи, уточни  областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Отново най-много са новорегистрираните случаи в  Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по  3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа  ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров,  за да  преценим ситуацията и  да се обсъдят  допълни противоепидемични мерки на територията на областта“, съобщи областният управител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина