400 ВИП гости окупират Тримона за откриването на Пловдив 2019

Автор: Мария Луцова 4707
400 ВИП гости окупират Тримона за откриването на Пловдив 2019

Над 400 ВИП гости за откриващата церемония на Европейска столица на културата на 12 януари догодина се очаква да пристигнат в Пловдив. Списъкът включва държавния елит на България, евродепутати, представители на евроинституциите и на бивши и бъдещи столици на културата, журналисти от цял свят. Голяма част от администрацията на общината е впрегната да помага на екипа на фондация „Пловдив 2019“, за да подготви поканите за всички гости, пише Plovdivtime.bg

Специално за тях хотел „Тримонциум“ ще бъде буквално под обсада. Отсега е ясно, че освен стаите за настаняване на гостите, ще бъде блокиран петият етаж, където има ресторант и пиано бар. Там ще бъде оформена зрителна зона, от която официалните гости ще могат да наблюдават случващото се в центъра.  Очаква се и официалното парти за ВИП-овете да бъде в знаковия пловдивски хотел.  

Официалното откриване ще бъде разделено на две – едната част ще бъде достъпна за избрана публика и ще се случи в Драматичния театър, другата ще бъде на огромната сцена, разположена на бул. „Цар Борис III“. Строежът на внушителното съоръжение започва на 27 декември. То ще представлява огромна сцена с два подиума отстрани с размер от по 125 метра. Публиката, която се очаква да надхвърля 80 000, ще бъде разположена на бул. „Мария Луиза“. В 40-минутната церемония ще се включат артисти, но се очаква на подиумите да излязат и доброволци, които тепърва ще бъдат привлечени в събитието. 1000 пловдивчани ще се качат на уникална сцената по време на откриването. Те ще могат да кандидатстват и да се запишат, а изборът им зависи от това колко бързо ще реагират. 

Ще гледате събитието от първия ред, канят от организационния екип на "Пловдив 2019". Единственото изискване е онези от кандидатите, които не са пълнолетни, да бъдат с придружител на сцената.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина