36 филма от 17 държави на Фасада Видео Фестивал в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3648
36 филма от 17 държави на Фасада Видео Фестивал в Пловдив

13-тото издание на международния фестивал за късометражно кино и видео-арт „Фасада Видео Фестивал“ започва на 23-ти септември в Пловдив. Той е проект на Сдружение „Изкуство Днес“. Мястото на прожекция по традиция ще е Лапидариума в Старият град.

Тази година програмата включва 36 творби от 17 държави -  от Европа, Азия и Австралия, като Франция, Италия, Португалия, Испания, Великобритания, България, Тайланд, Казахстан, Русия, Украйна, Израел и други. Журито направи своя избор измежду 183 филма, които кандидатстваха по отворената покана за конкурса. Победителя ще бъде обявен на 24-ти септември.

В две поредни вечери: 23 - 24 септември от 20:00 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Всички филми, спрямо регламента на конкурса са с времетраене до 10 мин.

Фасада Видео Фестивал се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града, Гьоте-институт в София и Национален фонд „Култура“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина