За 24 часа: 595 излекувани от ковид в областта, похвалиха болниците в Асеновград, Първомай и Раковски

Автор: Plovdiv Now 6300
За 24 часа: 595 излекувани от ковид в областта, похвалиха болниците в Асеновград, Първомай и Раковски

„За изминалото денонощие 595 души от пловдивска област са преборили Ковид-19, което е изключително добра новина. С тях общо оздравели са вече 6919 , съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. Новите случаи днес са 303, а общо са вече 13 428 от началото на пандемията.

Тя уточни, че по данни на РЗИ се наблюдава леко задържане на заболеваемостта спрямо предходната седмица, включително и сред медицинските лица.

По информация на Спешна помощ за денонощието са хоспитализирани 8  души в областта и 30 в Пловдив, а оставените на домашно лечение са 16.

През  месец ноември  с линейки на Спешна помощ  в болниците в Пловдив и областта са хоспитализирани 829 пациенти с Ковид -19. Най-много са приетите болни  в УМБАЛ „Свети Георги“  – 163-ма, а сред  частните болници най-голям е броят на приетите  пациенти от Спешна помощ в „Св. Каридад“.

„Искам да благодаря на общинските болници в Асеновград, Първомай и Раковски, които имат отлична организация и работят много добре със Спешна помощ. Такава тенденция се забелязва вече и  при болниците – „Свети Мина“ в Пловдив и „Д-р Киро Попов“ в Карлово, където за изминалия месец чрез Спешна помощ са приети  и лекувани съответно 103 и 97 пациенти , допълни Каназирева.  Тя допълни, че днес са разкрити допълнително 26 терапевтични  и 4 интензивни легла в  болница „Централ Хоспитал“, като е осигурен и необходимият персонал.

Според РЗИ през изтеклото денонощие сред новодиагностицираните има 1 лекар и 4 медицински сестри от болничната помощ, които са в добро състояние.

Няма нови случаи на ученици и учители в учебни и детски заведения.

В областта с ковид са починали 9 мъже и 1 жена с придружаващи сърдечни и други заболявания.

 

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина