200 делегати и музиканти от 20 държави идват за Spike в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5510
200 делегати и музиканти от 20 държави идват за Spike в Пловдив

Близо 200 делегати и музиканти от над двайсет държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция, от 26 до 28 май в Пловдив. Всеки участник във форума е доказан професионалист в музикалния бизнес. Три дни в активна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и  маркетинг и една голяма красива и артистична група музиканти! Интересът към Пловдив и възможностите, които предлага като културна столица на България, е много голям. Това доказва списъкът от хора, които пристигат, за да споделят опита си, но и за да видят уникалните условия за музикален туризъм, които градът предлага. Също така, представителите на глобалната музикална индустрия ще се запознаят с българската музикална сцена, като акцентът е върху младите артисти. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и много представители на българската музикална индустрия.

Сред делегатите на Spike са Санди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална индустрия с почти 40-годишен опит в бранша, основател на Record World International Cashbox и Record World International- две от трите най-основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ, редом до Billboard; Питър Астед – основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикален издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 артисти; Мария Каперска – родена в Пловдив, днес генерален мениджър на Phoenix Music International; Роберт Сингърман–познат като ключова фигура в развитието на таланти и новите технологии в музикалния бизнес. Сингърман е представлявал изпълнители като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като главен вицепрезидент на компанията LyricFind, където се занимава с международно музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи като Google Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic.

Мерле Дюринг, която също ще се включи в събитието в Пловдив, е съосновател и изпълнителен директор на Black Harbour Entertainment – агенция, която предлага услуги не само в сферата на букинга с успехи по цял свят, но също така консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и управление на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain of Salvation, Twilight Force и още много други.

Анка Лупес е  основател на Mastering the Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния, изпълнителен директор е на INDIERO – Асоциацията на румънските независими лейбъли и музикални издатели. Ана Линдхолм  е проджект мениджър към Шведския независим лейбъл Icons Creating Evil Art. Работните панели на Spike ще се състоят в Дом на културата „Борис Христов“.

Най-важна част от Spike Bulgarian Music Showcase е музикалната програма! Тя ще тече от 26 до 28 май 2022 г. в три прекрасни музикална клуба в сърцето на Пловдив - Download, Безистен и Temple Bar. Spike ще завърши с концерт на Римския стадион. Всички музикални събития са с вход свободен. Сред имената на музикантите се открояват A.L.E.K.S. , IVA, JASMINE WHALE, TDK от България, прекрасната SUN от Франция, BONANDER от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палме де Майорка, SATCH от Великобритания - музикалната програма на конференцията е превъзходна, представяща артисти от цял свят, не ги пропускайте!

Spike Bulgarian Music Showcase се осъществява в партньорство и с подкрепата на община Пловдив и фондация „Пловдив 2019”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина