„Няма загинали, няма пострадали хора. Това е най-важното. Най-тежко е в Богдан, тъй като са разрушени мостовете към селото. Около 20 души са спасени с хеликоптери, благодаря на намесата на министъра на отбраната, началника на отбраната, както и на 61-стрямска бригада“, коментира областният управиотел Ангел Стоев. Той съобщи, че в Слатина са разрушени три къщи и един магазин, в Богдан една къща, а в Каравелова има частични повреди и паднали огради.

На място има над 100 военнослужещи, които помагат на пострадалите. В момента продължават спасителните операции.

„Късметът на село Богдан, че военнослужещи бяха там веднага и помогнаха на населението. Хеликоптер работи в най-критичните точки, ще продължи да работи в светлата част на деня, има готовност и втори да се включи. Хеликоптерите ще транспортират храна и вода на останалите. Очакваме и сапьори, които да изградят понтонен мост, за да можем да направим връзка с другата страна на реката“, заяви генерал Емил Ефтимов.

Евакуираните хора са изведени до щаба на 61-стрямска бригада, като има осигурено помещение в карловската болница, където да бъдат настанени.

Юлияна Петкова - зам.- директор на национална следствена служба, каза пред журналисти, че службата работи на терена, сформиран е екип от следователи, който води раизследванте за причиняване на наводнение по непредпазливост. Из-пилзван е дрон, благодарение на който е направен оглед на местопроизшествието.