2 232 фирми със затворени бизнеси си делят 23 милиона лв. безвъзмездна помощ. Вижте дали сте сред тях!

Автор: Plovdiv Now 4833
2 232 фирми със затворени бизнеси си делят 23 милиона лв. безвъзмездна помощ. Вижте дали сте сред тях!

Общо 2 232 търговски дружества - собственици на ресторанти, барове, магазини и спортни центрове, получават безвъзмездна помощ в рамките на 22 298 626 лева, става ясно от Заповед на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова.

Одобрените кандидати са подали документи  по програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. 

Основната цел на процедурата е осигуряване на бърз и ефективен механизъм за подкрепа на българските микро, малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки, въведени в страната, чрез прилагане на схема за подпомагане от Национална агенция за приходите. Процедурата е насочена към НАП с цел създаване на възможност Агенцията да структурира по бърз и ефективен начин мярка за подкрепа на предприятията, преустановили или ограничили дейността си в резултат на заповеди на министъра на здравеопазването за въвеждане на ограничителни противоепидемични мерки.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Индикативният бюджет по тази процедура е:  156 000 000 лева.     

Безвъзмездната помощ по тази програма е до 75 000 лева.  

Дали и вашето дружество е сред одобрените, можете да видите в страницата на НАП.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина