17 години „Хемингуей“ – институцията за формиране на вкусове в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 11272
17 години „Хемингуей“ – институцията за формиране на вкусове в Пловдив

17 години ресторант „Хемингуей“! Най-класният и един от най-дълго просъществувалите ресторант под тепетата, продължава да отмята страници от календара, но с всяка изминала година той все повече вълнува, както пловдивчани, така и гостите на града.

Вече близо две десетилетия ресторант „Хемингуей“ е в челните класации за най-добрите ресторанти не само в Пловдив, а в цяла България. Той е предпочитано място от световните звезди, които посещават България.  Там често могат да бъдат видени световноизвестни актьори, музиканти, политици.  

Невероятната атмосфера, съчетана с изкусителни блюда, е успявала да развълнува именитите гости на ресторанта, които като комплимент, са изнасяли невероятни представления. Сред тях е Джерард  Бътлър, който спонтанно посвири и попя на останалите гости на ресторанта.

Хемингуей не е просто име, то е цяла ера от човешката история. Поради това името се  ползва със съгласието на наследниците на писателя, за което те издават всяка година необходимия лиценз. Той се дава след обстойни проверки за качеството на храната, интериора и обслужването, за да бъде гарантирано, че името отговаря на големите очаквания.

За тези 17 години няма български турист или посетител от чужбина, който да на е чувал за ресторанта. Редица западни медии и издания го споменават в статиите си, като забележителност, която задължително трябва да се види, за да се усети бохемския дух на Пловдив.

Известността на ресторанта е съчетана и с редица престижни национални и международни награди. Ресторант „Хемингуей“ е награждаван за най-добър ресторант в България от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  Неведнъж „Хемингуей“  е грабвал и приза  за „Най-добър клубен ресторант“, както и други отличия от „туристическите Оскари“.

Въпреки налагането на модерните тенденции в гурме културата, традициите са не по-малко важни за ресторанта.  Има членове на екипа, които работят от самото му създаване, като според тях „Хемингуей“ е институция за формиране на вкусове и създаване на винена култура.

През последните 17 години са се сменили над 90 менюта и винени листи, като ежедневно там се провеждат дегустации и обучение на персонала. По всичко личи, че любимият на множество пловдивчани ресторант няма да спре да се развива, като той дава заяква да предлага все по-изключителни ястия, съчетани с неповторимия дух на хилядолетния град.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина