16 бебенца проплакаха в пловдивска болница навръх Свети Валентин, има и три двойки близнаци

Автор: Plovdiv Now 19220
16 бебенца проплакаха в пловдивска болница навръх Свети Валентин, има и три двойки близнаци

Цели шестнадесет бебенца се родиха на днешния празник на влюбените и Трифон Зарезан в пловдивската АГ болница „Селена“. Истинско женско царство стана под покрива на специализираното лечебно заведение, след като дванадесет момиченца и едва четири момчета проплакаха днес. Три двойки се сдобиха с близнаци – двоен подарък за празника.

Първата дамска двойка близначки проплака в 8.56 часа. Двете момиченца са с перфектни мерки от 3050 и 3360 гр. и 47 и 49 см. Девойките са подранил подарък за рождения ден майка си Силвия, който е след броени дни. Вторият тандем е от момченце и момиченце, също с идеални мерки и резултат на инвитро клиниката на „Селена“, която вече достигна почти 45% успеваемост. Последни в 11.24 часа се родиха отново двойка момиченца с ръст 2860 и 2840 гр. и 46 и 47 см.

Триста и едно са родените бебета в „Селена“ от началото на годината. Сто шейсет и девет са момичетата, с тридесет и седем повече от юнаците. Девет са двойките близнаци за изтеклия месец и половина като три от тях са след инвитро оплождане в специализираната  болница „Селена“.

Преди броени дни в болницата се родиха еднояйчни близнаци по естествен път.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина