12-годишният талант Ренцо ще свири благотворително за нова детска онкохематология в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8655
12-годишният талант Ренцо ще свири благотворително за нова детска онкохематология в Пловдив

Благотворителен концерт на звездните български музиканти-цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, акомпанирани на пиано от Зорница Радионова, и клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви ще се проведе на 12 декември от 18 часа в ДНА Военен клуб.

Основен организатор на събитието е Art Gallery Constantin France- асоциация за културен обмен”.

Събитието е в полза на дарителска кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Набраните средства ще бъдат предоставени интегрално за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги”, град Пловдив

В концерта ще вземе участие и младият талантлив цигулар Ренцо Ставрев.

Ренцо Ставрев е роден през 2006г, в гр. Пловдив. Свири на цигулка от шестгодишна възраст и е ученик в Пловдивското музикално училище. Негови учители са Дарина Данкова и Мони Симеонов /САЩ/. Носител е на редица престижни награди от наши и мецдународни конкурси, сред които : Национален конкурс с международно участие „Орфеева дарба“, гр. София; майсторска цигулка на проф. Минчо Минчев от конкурс „цигулките на Минчо Минчев- Варненско лято“, гр. Варна; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Перник; Международен конкурс „Охридски бисери“, гр. Охрид, Македония; Международен конкурс „Млади виртуози“, гр. София; Международен струнен конкурс, Ниш, Сърбия; Конкурс „Златен ключ“, гр. Пловдив; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Велико Търново; Международен конкурс „Добрин Петков“, гр. Пловдив; Международен музикален конкурс, Белград, Сърбия; Международен конкурс за композитори, камерни ансамбли и инструменталисти Музиката и земята, гр. София; Международен конкурс за инструменталисти Flame, Париж, Франция.

Участвал е в майсторските класове на проф. Йосиф Радионов, проф. Гинка Гичкова, проф. Стойка Миланова, Мидори/САЩ/. От деветгодишна възраст свири и на виолончело, с преподавател Юлия Марковска. Като виолончелист печели конкурсите – „Млади виртуози“, гр. София; „Добрин Петков“, гр. Пловдив и Международен интернет конкурс, гр. Белград, Сърбия, Международен конкурс Йосф Славенски, гр. Белград, Сърбия.  Участвал е в майсторски класове на проф. Ромен Гариу/Франция/ и проф. Анатоли Кръстев.  През 2017-18г, Ренцо Ставрев участва в шест международни конкурса, на които спечели първи награди, получи и допълнителни такива, а именно – за солист на Камерен оркестър Орфей от ХIII Международен конкурс за млади изпълнители на класически мусикални инструменти, за най-добро изпълнение на произведение от испански автор от Хавиер Валдивиелсо, Директор на Институт Сервантес, София и награда на името на Васко Абаджиев от проф. Жени Милева от XXVI Международен конкурс Музиката и земята. Кандидатства в престижната Музикална академия Интерлокен, Мичиган, САЩ, в която получава най-високата стипендия за заслуги. След прослушване, печели мястото на концертмайстор в Intermediate Symphony Orchestra, с диригент Ориол Санс.

 Ренцо Ставрев е най-младият носител на престижната наградата „Кристална лира“ , с която е отличен през 2018-та за спечелените награди и концертна дейност през изминалия концертен сезон.

Билети се продават в билетен център на Община Пловдив, каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в Туристическия информационен център до Римския стадион, цялата мрежа на Ивентим.бг, и онлайн.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина