100 талантливи геймъри ще се състезават в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4286
100 талантливи геймъри ще се състезават в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин за шеста поредна година на гейминга и game development-a Plovdiv Game Jam от 25 до 27 януари в Техническия университет. Повече от 100 запалени геймъри, графични аргисти и ентусиасти ще си дадат среща под тепетата. 

Отборите от непознати един за друг участници, с различни таланти – програмисти, дизайнери, звукови инженери, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по определена тема, която ще бъде разкрита в първия ден на форума. 

Темата е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийм-а на живо. Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие както всички отбори, така и публиката, ще определи победителите. Те ще грабнат купата на състезанието. 

Организаторите са се погрижили за уникален подбор на лектори, сред гостите тази година са представители на водещи студиа. Стриймовете на живо ще направят още повече хора съпричастни към това изключително за гейминг общността събитие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина