Жилищен комплекс с 50 къщи ще бъде изграден в бивш стопански двор в Прослав

Автор: Благовест Андонов 12198
Жилищен комплекс с 50 къщи ще бъде изграден в бивш стопански двор в Прослав

Жилищен комплекс с 50 къщи ще бъде изграден в един от бившите стопански дворове на Прослав. Инвестиционното намерение за строителството на комплекса върху 54 дка вече е внесен в РИОСВ и Община Пловдив, след като собствениците на имота смениха предназначението му, научи trafficnews.bg.

Огромният парцел се намира в северната страна на квартала и е с лице на ул. „Просвета”. В миналото там е имало оранжерии и селскостопански постройки Имотът е бил придобит от компанията „Домо Девелопмент” със собственици Христо Томов и Младен Дойков.

През декември 2022 година Общинският съвет гледа и изменението на ПУП-а на имота, като от земеделска земя е бил сменен за жилищно строителството. Според новия Общ усройствен план там е зона Ж1. Максималната височина на сградите може да е до 7 метра, а плътността на застрояване до 60% и 40% озеленяване, а кинт до 1,2. Това означава, че собствениците на имота могат да построят до 65 000 РЗП.

Проектът е за 50 къщи, като парцелите в него се разделени в няколко големини, като ще има еднофамилни и многофамилни жилищни сгради.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина