Започнаха новия парк от 40 дка в Пловдив, откриват го през октомври

Автор: Plovdiv Now 9268
Започнаха новия парк от 40 дка в Пловдив, откриват го през октомври

Строителните дейности по новата зелена площ в район „Западен”, който ще бъде продължение на парк „Ружа”, вече стартираха. Фирмата „Драгиев и Ко” в момента прекарва алеите и съпътстващата инфраструктура, като обособява и местата за атракции.  

Присъединяването на запустялата зелена площ от 40 дка към парк „Ружа” ще го превърне в един от големите градски паркове в Пловдив.  Сумата, за която ще бъде изграден паркът е близо 300 000 лева. В проекта е заложено нови алеи, осветление, камери за наблюдение, голяма детска площадка, фитнес и спортна зона, както и градински мебели за отдих. На едно от местата ще се оформи малка фестивална зона, където през зимата да се поставя коледната елха на „Западен”.

Детската площадка ще бъде на площ до 200 кв.м, което ще я направи една от най-големите в района.  В дейностите ще се ремонтира и целият тротоар от ул. „Равнища” до ул. „Царевец”. В зоната ще се реконструират и паркоместата откъм ул. „Равнища”, като ще се оправят разместените ивици и ще се положи асфалт. Предвижда се и ремонт на кучешката площадка в бъдещ етап, която е точно до Медицинските общежития.

Очаква се новият парк да бъде открит до края на октомври, като дотогава ще се пусне и новата зона за отдих върху старата детска градина „Мир” отново в район „Западен”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина