Задигнаха зимнина и домашна ракия в Пловдив, и в супермаркет спипаха крадец

Автор: Plovdiv Now 5454
Задигнаха зимнина и домашна ракия в Пловдив, и в супермаркет спипаха крадец

45-годишен мъж е попаднал в ареста на Второ РУ в Пловдив заради кражба. След полунощ на 29 февруари от частен имот на улица «Просвета» чрез взлом на входната врата от гаража са били откраднати ъглошлайф, бормашина, ръчен циркуляр с предпазител и диск, както и 30 буркана с месо и домашна ракия.

Извършителят на деянието е бил задържан часове след като 42-годишната собственичка е подала сигнал в полицията. В хода на работата си криминалистите са открили в жилището на извършителя на кражбата част от откраднатите вещи. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл 195 ал 1 от НК.  За случая е уведомена Районна прокуратура Пловдив.

49-годишен охранител в магазин от верига супермаркети в Пловдив е съобщил в дежурната на Четвърто РУ, че в следобедните часове на 1-ви март е задържал клиент при опит да извърши кражба. В ареста на районното управление е бил отведен  извършителят - 33-годишен, криминално проявен мъж, който се опитал да изнесе, без да плати, продукти на стойност около 120 лв. След съгласуване с дежурен прокурор по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по  чл. 194 ал 1 от НК.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина