За трети път се провали обществената поръчка за саниране на блок в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8493
За трети път се провали обществената поръчка за саниране на блок в Пловдив

За трети път се провали обществената поръчка за избор на изпълнител за санирането на високия блок на ул. „Иван Ст. Гешев”  район „Западен”. Комисията към Община Пловдив е прекратила процедурата – този път заради техническа грешка, макар интересът към поръчката да е бил доста голям – 14 фирми са подали оферти, пише trafficnews.bg.

Първата процедура бе прекратена в края на 2020 година,  а след това Община Пловдив пусна нова.  Тя бе за 5 позиции, като бяха избрани фирми за всички блокове, а наскоро бе дадена и старт на проекта, който е за 3,6 млн. лева.  Договори бяха сключени за другите четири блока, но фирмата избрана за сградата на „Иван Ст. Гешев”   се отказа заради ръста в цените на строителните материали.

Община Пловдив пусна нова поръчка за блока в Смирненски, като и завиши сумата с 20% и стигна до близо 1 млн. лева с ДДС.   Оферти подадоха 14 фирми, но комисията е констатирала грешка. Тя се изразява в това, че потенциален участник е изпратил 2 запитвания към Община Пловдив преди крайния срок за приемането на оферти. Комисията е отговорила на едното запитване, но системата на ЦАИС не е показала второто.   Фирма след това не е подала оферта, като е възможно тя да е била спряна от неотговарянето на въпроса. Ако Община Пловдив бе продължила процедурата, то е било много вероятно при жалба тя да падне в КЗК или ВАС. Поради това комисията е прекратила поръчката и се очаква да бъде насрочена нова.

Предметът на поръчката включва работно проектиране, изпълнение на съответните строително-монтажни работи и дейности по въвеждане в експлоатация на обекта.
Жилищната сграда е с разгърната застроена площ-5049 м2. С обследването за енергийна ефективност са предписани следните енергоспестяващи мерки: смяна на дограма; топлоизолация на фасадни стени; топлоизолация на под към неотопляем сутерен; топлоизолация на покрива;въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина